Akcję z wakacyjnymi przepisami czas zacząć 🙂
Oto pomysł na ekspresowe muffiny z jagodami.
Co potrzebujemy?
Składniki na 6 sztuk:
1 banan
2 łyżki masła orzechowego (u mnie bez soli i cukru)
1 szklanka płatków owsianych
Nadzienie:
1/2 kostki sera twarogowego śmietankowego
Niecała szklanka jagód
Owoce do dekoracji
Sposób przygotowania: Banana rozgniatamy, mieszamy z masłem i płatkami. Masę przekładamy do formy na muffiny, zostawiając delikatne wgłębienie na mus jagodowy. Pieczemy przez 10-15 minut, w nagrzanym do 180°C.
Kiedy muffiny radośnie dojrzewają w piekarniku przygotowujemy mus: miksujemy jagody z twarożkiem.
Praktyczna uwaga: w drodze lepiej sprawdzi się bardziej gęste nadzienie 🙂
Przestudzone muffiny napełniamy musem i…gotowe!
Odpowiedz