Dziś prezentujemy przepis nadesłany do nas przez Sylwie z Warszawy. Nie ukrywam, że brzmi i wygląda pysznie. Sylwia dzieli się z nami przepisem na Owoce zapiekane pod owsiankową kruszonką.
A oto co nam będzie potrzebne:
600 g owoców (dowolnych)
8 łyżek syropu klonowego
2 szklanki płatków owsianych
3 łyżki soku z cytryny
5 łyżek oleju kokosowego lub masła
Owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać trzema łyżkami syropu klonowego. W rozdrabniaczu (blenderze) zmiksować płatki z resztą syropu, sokiem z cytryny i olejem kokosowym (lub masłem). Powstałą kruszonkę ułożyć na owocach. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut na złoty kolor.
I jak Wam się podoba przepis, który przywędrował do nas ze stolicy? Mi bardzo, czuje, że wypróbuje go już niebawem.
Jeśli i wy macie w swoim menu danie, którym warto się podzielić, podeślijcie go do nas wraz ze zdjęciami. Pochwalimy się nim w waszym imieniu.
1 Pingback