Wzywamy posiłki

Owoce zapiekane pod owsiankową kruszonką – według Sylwi z Warszawy

Dziś prezentujemy przepis nadesłany do nas przez Sylwie z Warszawy. Nie ukrywam, że brzmi i wygląda pysznie. Sylwia dzieli się z nami przepisem na Owoce zapiekane pod owsiankową kruszonką.

owsiana kruszonka

A oto co nam będzie potrzebne:

600 g owoców (dowolnych)

8 łyżek syropu klonowego

2 szklanki płatków owsianych

3 łyżki soku z cytryny

5 łyżek oleju kokosowego lub masła

Owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać trzema łyżkami syropu klonowego. W rozdrabniaczu (blenderze) zmiksować płatki z resztą syropu, sokiem z cytryny i olejem kokosowym (lub masłem). Powstałą kruszonkę ułożyć na owocach. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut na złoty kolor.

I jak Wam się podoba przepis, który przywędrował do nas ze stolicy? Mi bardzo, czuje, że wypróbuje go już niebawem.

Jeśli i wy macie w swoim menu danie, którym warto się podzielić, podeślijcie go do nas wraz ze zdjęciami. Pochwalimy się nim w waszym imieniu.

Odpowiedz