Myślicie, że jedliście już wszystko? A co powiecie na czekoladowy krem z fasoli?
Może sama nazwa potrawy nie porywa, ale efekt końcowy przewyższa najśmielsze oczekiwania.
Świetnie sprawdzi się jako przekąska do szkoły! Krem ma gęstą konsystencję dlatego nadaje się do zapakowania w mały pojemniczek – bez obawy, że wycieknie i zabrudzi wnętrze plecaka.
Dlaczego fasola?
Bo jest źródłem sycącego białka, a także witamin z grupy B, głównie B1 – wspierającej pracę układu nerwowego.
Czekoladowy krem z fasoli
Potrzebujemy:
1 szklankę fasoli (namoczonej i ugotowanej)
1 banana
1 łyżka rodzynek niesiarkowanych
1 łyżka żurawiny suszonej
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka kakao
1 łyżeczka miodu
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i…cieszyć się widokiem pałaszującego potomka 🙂
Podstęp się udał – 1:0 dla mnie (Was) 🙂
Odpowiedz