Praktyczne warsztaty
dla Intendentów oraz pracowników odpowiedzialnych za żywienie w Przedszkolach
dotyczące Rozporządzenie z dnia 26.08.2015
w sprawie grup środków spożywczych, przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
Dlaczego warto:
Ile można posolić ziemniaki, a ile zupe, czy można upiec domowe ciasto i według jakiej receptury, co zrobić by dzieci zjadły jogurt bez cukru, czy można używać białej mąki? Takie pytania można mnożyć, a zagubieni w gąszczu sprzecznych informacji Indendenci mają nie lada orzech do zgryzienia.
Zmiany weszły i trzeba stawić im czoła, nasza merytoryczna wiedza i praktyczne podejście do tematu pomoże frustracje zmienić w fachowe umiejętności, które z łatwością będzie można wykorzystać w codziennej pracy.
Prowadzące:
Edukatorki Żywieniowe specjalizujące się w dietetyce pediatrycznej, związane z przedszkolami, a tym samym znające ograniczenia jakim musi stawić czoła placówka (koszt i czas przygotowania posiłków oraz opór dzieci do nowych produktów żywnościowych)
Magister inżynier Technologii Żywności i Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie
Absolwentka Studiów podyplomowych Nowe trendy w ocenie jakości i bezpieczeństwa żywności przetworzonej na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie
Członkini Polskiego Towarzystwa Dietetyki
Edukator Żywieniowy specjalność Dietetyka Pediatryczna
Trener: Anna Patrzałek
Magister inżynier Technologii Żywności i Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie
Edukator Żywieniowy specjalność Dietetyka Pediatryczna
Warszaty Praktyczne dla Intendentów |
|||
Czas trwania
4 h zegarowe |
Kraków 14.10.2015
Godz. 09.45-13.45 |
Zgłoszenie i opłata do 11.10.2015
cena promocyjna 150 zł netto
Zgłoszenia po 11.10.2015 200 zł netto |
Minimalna ilość uczestników – 5 osób
W cenie materiały
|
Program warsztatów:
Analiza rozporządzenia z dnia 25.08.2015 – czyli z urzędowego na praktyczny
Stworzenie jadłospisu dekadowego uwzględniającego wytyczne z rozporządzenia
Modyfikujemy przepisy, czyli jak upiec dobre i smaczne ciasto, co podać na podwieczorek w zgodzie z rozporządzeniem
Jak oswoić dzieci z brakiem cukru
Co z tą solą – czyli ile można posolić i do czego
Dyskusja i odpowiedzi na pytania
Co dalej, czyli gdzie szukać pomocy w przypadku wątpliwości |