Wzywamy posiłki

Żeglujże żeglarzu

Dziś wspólne przygotowywanie strawy-mój sposób na zredukowanie wyrzutów sumienia zrodzonych z upierdliwie notorycznego braku czasu dla dzieciaków.

Dla moich księżniczek to wyborowa zabawa… dla mnie trochę mniejsza jeśli doliczyć gratisowe sprzątanie placu boju. No ale cel jest szczytny, wspólne gotowanie rozwija wyobraźnie, pobudza, i co bardzo istotne- zwiększa szanse na późniejsze wylizanie talerzy.

Nasze dzisiejsze menu- jajkowe łódeczki. Do dzieła!

 

DSC_0893

Będziemy potrzebować:

-4 jajka,

-2 łyżki twarożku naturalnego,

-1 łyżka drobno pokrojonej papryki,

-4 plastry szynki,

-szczypta soli i słodkiej papryki,

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na połówki. Wyjmujemy żółtka, następnie rozgniatamy je widelcem i mieszamy z twarożkiem, przyprawiamy i napełniamy połówki jajek. Wierzch posypujemy pokrojoną papryką. Z plastrów szynki wycinamy trójkąty na żagle, i na koniec nadziewamy je na wykałaczki i wbijamy w jajo. Gotowe.

DSC_0904

Miłej zabawy 🙂

 

Odpowiedz