Praktyczne warsztaty dla Intendentów – rozporządzenie z dnia 26.08.2015 w przełożeniu na praktykę

Praktyczne warsztaty

dla Intendentów oraz pracowników odpowiedzialnych za żywienie w Przedszkolach

dotyczące Rozporządzenie z dnia 26.08.2015

w sprawie grup środków spożywczych, przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Dlaczego warto:

Ile można posolić ziemniaki, a ile zupe, czy można upiec domowe ciasto i według jakiej receptury, co zrobić by dzieci zjadły jogurt bez cukru, czy można używać białej mąki? Takie pytania można mnożyć, a zagubieni w gąszczu sprzecznych informacji Indendenci mają nie lada orzech do zgryzienia.

Zmiany weszły i trzeba stawić im czoła, nasza merytoryczna wiedza i praktyczne podejście do tematu pomoże frustracje zmienić w fachowe umiejętności, które z łatwością będzie można wykorzystać w codziennej pracy.

 

Prowadzące:

Edukatorki Żywieniowe specjalizujące się w dietetyce pediatrycznej, związane z przedszkolami, a tym samym znające ograniczenia jakim musi stawić czoła placówka (koszt i czas przygotowania posiłków oraz opór dzieci do nowych produktów żywnościowych)

Trener: Dorota Sokół IMG_2063

Magister inżynier Technologii Żywności i Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie

Absolwentka Studiów podyplomowych Nowe trendy w ocenie jakości i bezpieczeństwa żywności przetworzonej na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie

Członkini Polskiego Towarzystwa Dietetyki

Edukator Żywieniowy specjalność Dietetyka Pediatryczna

Ania

Trener: Anna Patrzałek

Magister inżynier Technologii Żywności i Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie

Edukator Żywieniowy specjalność Dietetyka Pediatryczna

 

 

Warszaty Praktyczne dla Intendentów

Czas trwania

4 h zegarowe

Kraków 14.10.2015

Godz. 09.45-13.45

Zgłoszenie i opłata do 11.10.2015

cena promocyjna

150 zł netto

 

Zgłoszenia po 11.10.2015

200 zł netto

 

Minimalna ilość uczestników – 5 osób

 

W cenie materiały

 

Program warsztatów:

 

Analiza rozporządzenia z dnia 25.08.2015 – czyli z urzędowego na praktyczny

 

Stworzenie jadłospisu dekadowego uwzględniającego wytyczne z rozporządzenia

 

Modyfikujemy przepisy, czyli jak upiec dobre i smaczne ciasto, co podać na podwieczorek w zgodzie z rozporządzeniem

 

Jak oswoić dzieci z brakiem cukru

 

Co z tą solą – czyli ile można posolić i do czego

 

Dyskusja i odpowiedzi na pytania

 

Co dalej, czyli gdzie szukać pomocy w przypadku wątpliwości