Wzywamy posiłki

Czekoladowy krem z fasoli

Myślicie, że jedliście już wszystko? A co powiecie na czekoladowy krem z fasoli?

Może sama nazwa potrawy nie porywa, ale efekt końcowy przewyższa najśmielsze oczekiwania.

Świetnie sprawdzi się jako przekąska do szkoły! Krem ma gęstą konsystencję dlatego nadaje się do zapakowania w mały pojemniczek – bez obawy, że wycieknie i zabrudzi wnętrze plecaka.

Dlaczego fasola?

20160831_175305[1]

Bo jest źródłem sycącego białka, a także witamin z grupy B, głównie B1 – wspierającej pracę układu nerwowego.

Czekoladowy krem z fasoli

Potrzebujemy:

1 szklankę fasoli (namoczonej i ugotowanej)

1 banana

1 łyżka rodzynek niesiarkowanych

1 łyżka żurawiny suszonej

2 łyżki wiórków kokosowych

1 łyżka kakao

1 łyżeczka miodu

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i…cieszyć się widokiem pałaszującego potomka 🙂

20160831_181126[1]

Podstęp się udał – 1:0 dla mnie (Was) 🙂

20160831_181352[1] 20160831_181325[1]20160831_181358[1]

Odpowiedz